Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo

Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo

4.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
6 porzioni

Składniki

Pasta biscotto alle nocciole
  • 20 g di nocciole sgusciate e spellate
  • 80 g di farina tipo 00
  • 6 uova
  • 40 g di burro sciolto
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ bustina di lievito in polvere per torte salate
Farcitura
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 250 g di crescenza
  • 1 cucchiaio latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 150 g di prosciutto crudo a fette

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24.2 g
Kalorie 1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...