Wersje kompatybilne
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto alle nocciole
- 20 g di nocciole sgusciate e spellate
- 80 g di farina tipo 00
- 6 uova
- 40 g di burro sciolto
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito in polvere per torte salate
Farcitura
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 250 g di crescenza
- 1 cucchiaio latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di prosciutto crudo a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 min
Salatini würstel ed Emmental
1 godz.
Sformatini di verdure
50min
Fagottini di bresaola e scamorza al Varoma
15min
Muffin ai funghi
45 min
Bignè al formaggio
1h 5 min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4 Std. 50 Min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8h
Girelle alle erbe con bresaola
8h
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5h 30min
Pizzette di finta sfoglia
45 min
Tortino di patate dal cuore morbido
1 godz. 20 min