Schiacciata integrale ai pomodori

Schiacciata integrale ai pomodori

4.3 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    2 - 3 rametti
  • di farina integrale
    200 g
  • di farina tipo 0
    50 g
  • di ricotta fresca
    100 g
  • di acqua
    100 g
  • bicarbonato di sodio
    ½ cucchiaino
    ½ cucchiaino di lievito in polvere, istantaneo per torte salate
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Farcitura
  • di pomodori senza pelle, a fette
    250 g
  • di mollica di pane fresco
    50 g
  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    30 g
  • di pecorino a pezzi (2-3 cm)
    20 g
  • spicchi di aglio
    1 - 2
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di origano secco
    1 - 3 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 471 kcal / 1971 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 54.9 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...