Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 2 - 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 200 g di farina integrale
- 50 g di farina tipo 0
- 100 g di ricotta fresca
- 100 g di acqua
-
½
cucchiaino bicarbonato di sodio
lub ½ cucchiaino di lievito in polvere istantaneo per torte salate - 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- 250 g di pomodori senza pelle, a fette
- 50 g di mollica di pane fresco
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 3 pizzichi di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1971 kJ / 471 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni vegetariani
1h 50min
Focaccine al farro ripiene (senza lievito)
40min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5 min
Involtini tricolore al cartoccio
45 min
Focaccine fantasia
2 godz. 5 min
Focaccia integrale ai fiocchi di latte e zucchine
2 Std. 10 Min
Focaccia ai cereali
2 godz. 5 min
Pizza di patate alle verdure
2 godz.
Pizza alle zucchine
1h 45min
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min
Pizza alle tre farine
1 Std. 55 Min
Pizza alla farina di farro
2 Std. 10 Min