Schiacciata integrale ai pomodori

Schiacciata integrale ai pomodori

4.3 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 2 - 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 200 g di farina integrale
  • 50 g farina tipo 0
  • 100 g di ricotta fresca
  • 100 g di acqua
  • ½ cucchiaino bicarbonato di sodio
    ½ cucchiaino di lievito in polvere, istantaneo per torte salate
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
Farcitura
  • 250 g di pomodori senza pelle, a fette
  • 50 g di mollica di pane fresco
  • 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 1 - 3 pizzichi di origano secco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.1 g
Kalorie 1971 kJ / 471 kcal
Tłuszcz 22.7 g
Błonnik 6.9 g
Węglowodany 54.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...