Urządzenia i Akcesoria
Limo-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 Stücke
Składniki
-
Mehl140 g
-
Weinstein-Backpulver1 ½ TL
-
Eier (Kl. M)2
-
Zucker90 g
-
Öl50 g
-
Orangenlimonade100 g
-
Wasser, heiß750 g
-
Mandarinen (Abtropfgew. je 175 g)2 Dosen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Schmand250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1322 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tortenboden
45 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Sauce Bolognese mit Petersilien-Parmesan
25 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Schoko-Kuchen
1 godz. 25 min
Zitronenkuchen
4 godz.
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Rührkuchen
1 godz. 10 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 godz.