Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Mehl
- 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
- 2 Eier (Kl. M)
- 90 g Zucker
- 50 g Öl
- 100 g Orangenlimonade
- 750 g Wasser, heiß
- 2 Dosen Mandarinen (Abtropfgew. je 175 g)
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 250 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1322 kJ / 315 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 Std.
Ausstechkekse
1 Std.
Zitronenkuchen
4h
Käsekuchen
4h 30min
Schaumkusstorte
3h 45min
Erdbeer-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 Min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 Std. 20 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Tortenboden
45min
Rührkuchen
1 Std. 10 Min
Schlagsahne
10 Min