Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zucker
- 100 g Apfelsaft
- 2 TL Vanillepuddingpulver
- 300 g Beeren, gemischt, TK
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 5 Eier, zimmerwarm
- 500 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 125 g Milch
- 125 g Sahne
- Öl für das Waffeleisen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2496 kJ / 596 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Apfelpfannkuchen
30min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1h
Käsekuchen
4h 30 min
Waffeln
50min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 min
Hefewaffeln
50min
Schmandwaffeln mit roter Grütze
30min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50min
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45min
Apfel-Zimt-Waffeln
45min
Bergische Waffeln
20 min