![Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake) Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DD71A4F-55C4-4F60-BC38-4DAF8E157EA8/Derivates/DC9F66F8-D7BB-4044-837E-1ADE2CDC286B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 180 g Zucker
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Mehl
- 5 Eigelb
- 15 g Kakaopulver
- 2 TL Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 5 Eiweiß
- 180 g Zucker
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver (40 g)
- 1 Pck. Puddingpulver, Sahne-Geschmack (40 g)
- 1200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1384 kJ / 331 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Käsekuchen
1h 30min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10 min.
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45 min
Rahmkuchen
9 Std. 25 Min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Buttermilchkuchen
50 Min
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1h 30min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min