Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 180 g Zucker
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Mehl
- 5 Eigelb
- 15 g Kakaopulver
- 2 TL Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 5 Eiweiß
- 180 g Zucker
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver (40 g)
- 1 Pck. Puddingpulver, Sahne-Geschmack (40 g)
- 1200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1384 kJ / 331 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schaumkusstorte
3 godz. 45 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Apfel-Schmand-Torte
2h
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1h 10min
Rahmkuchen
9 Std. 25 Min
Buttermilchkuchen
50min
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1h 30min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9h 30min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8h
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Apfel-Käsekuchen
1h 40min