Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 150 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 140 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Mehl
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
Streusel
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 300 g Mehl
- 140 g Zucker
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 4 Eier
- 200 g Zucker
- 500 g Quark
- 1 ½ Pck. Vanillepuddingpulver
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL geriebene Orangenschale
- 1 Dose Pfirsiche (ca. 800 g), abgetropft, in Streifen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Kirsch-Klecks-Kuchen
1h
Schmand-Kirsch-Kuchen
50min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min