Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 100 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 40 g Zucker
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier
- 700 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 Prisen Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Glas Apfelmus (700 g)
- Puderzucker oder Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 21686 kJ / 5181 kcal
- Białko
- 112 g
- Węglowodany
- 714 g
- Tłuszcz
- 203 g
- Błonnik
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
4h
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3u. 15min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Tortenboden
45min
Bienenstich
3 Std.
Butterkuchen
1h 55 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min