Urządzenia i Akcesoria
Riemchen-Apfelkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Wasser100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker40 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Eier4
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen700 g
-
Salz2 Prisen
Belag und Fertigstellung
-
Apfelmus (700 g)1 Glas
-
Puderzucker oder Hagelzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Białko
112 g
Kalorie
21686 kJ /
5181 kcal
Tłuszcz
203 g
Błonnik
41 g
Węglowodany
714 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An apple a day...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bienenstich
3 godz.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 godz. 30 min
Käse-Sahne-Torte
2 godz.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.
Käsekuchen
4 godz. 30 min