Urządzenia i Akcesoria
Marzipankuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 Scheiben
Składniki
-
Öl zum Einfetten
-
Marzipanrohmasse zimmerwarm, in Stücken400 g
-
Orangenschale1 geh. TL
-
Eier6
-
Backpulver1 ½ TL
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
750 kJ /
179 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
5 Freunde
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mohnkuchen
1 godz.
Zitronen-Gugelhupf
1 godz. 15 min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 godz.
Haselnuss-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 godz.
Flinke Eierlikör-Muffins
30 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Milchreiskuchen
3 godz.
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.