Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 220 g Milch
- 80 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 4 Eier, Größe L
- 750 g Mehl und etwas mehr zum Verarbeiten
- 1 TL Salz
Füllung
- 450 g Milch
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 300 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 80 g Sahne
- 60 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 50 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1656 kJ / 396 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandarinenkuchen vom Blech
1h 30min
Riemchen-Apfelkuchen
1h 30min
Marzipan-Butterkuchen
3h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Tortenboden
45 min
Bienenstich
3h
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Klassischer Streuselkuchen
3 Std. 20 Min