Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 150 g Zucker
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 30 g Wasser
Belag
- 3 Dosen Mandarinen (à 300 g)
- 2 Pck. Tortenguss, rot
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 5 Pck. Sahnesteif
- 250 g Multivitaminsaft
- 2 Pck. Vanille-Saucenpulver, ohne Kochen (ca. 40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Zitronen-Torte
5h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 Min
Kiba-Crunch-Kuchen
5 Std. 35 Min
Aprikosen-Mandel-Torte
3hod.
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min
Spiegelei-Kuchen
1小时 15 分钟
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1小时
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4u.
Kirschkuchen vom Blech
1h 20min