Urządzenia i Akcesoria
Milchreiskuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Milchreisfüllung
-
Milch1000 g
-
Milchreis120 g
-
Zucker160 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Salz1 Prise
Quark-Öl-Teig
-
Mehl180 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Zucker70 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Quark, 20% Fett70 g
-
Eigelb1
-
Öl40 g
-
Eier verquirlt2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1256 kJ /
300 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Buttermilchkuchen
50 min
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Marzipankuchen
2 godz. 10 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 godz.
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 godz.
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 godz. 55 min
Danish Dream Cake
55 min