Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Milchreisfüllung
- 1000 g Milch
- 120 g Milchreis
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
Quark-Öl-Teig
- 180 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 70 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 70 g Quark, 20% Fett
- 1 Eigelb
- 40 g Öl
- 2 Eier, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1256 kJ / 300 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 godz. 55 min
Marzipan-Butterkuchen
3h
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Erdnussbutter-Waffeln
40min
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1 Std. 30 Min
Vanille-Grieß-Schnitten
2h 30min
Marzipankuchen
2h 10min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45min
Buttermilchkuchen
50 Min
Apfel-Spekulatius-Auflauf
30min
Marzipan-Milchreis
50 Min