Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de zanahoria, pelada, en bastones (aprox. 8 cm x 2 cm)
- 150 g de daikon, pelado, en bastones (aprox. 8 cm x 2 cm)
- 2 diente de ajo, pelado
- 1 chile rojo, fresco, sin semillas, en trozos
- 500 g de carne de cerdo limpia, en cubos (3 cm)
- 10 g de salsa de pescado
- 1 ½ cdita de sal
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 770 g de agua
- 2 pizcas de azúcar
- 1 cdita de levadura seca
- aceite vegetal, para engrasar
- 250 g de harina de trigo
- 15 g de aceite vegetal
- 5 g de hojas de cilantro
- 30 g vinagre de arroz
- 1 cdita azúcar
- 4 cdas de mayonesa
- 2 cda de salsa sriracha
- aceite vegetal, para freír
- 100 g paté (opcjonalnie)
- 50 g pepino, en rebanadas
- hojas de cilantro, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3071.5 kJ / 734.1 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 43.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1413.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nidos de espagueti con albóndigas de lentejas
1 Std. 5 Min
Arroz con camarones estilo Cantonés TM6
50 min
Tagliatelle de brócoli
15 Min
Estofado de vegetales y granos en cocción lenta TM6
3 Std. 15 Min
Medias lunas de calabacitas y huevo con salsa picante
Brak ocen
Croquetas de atún
1 Std. 30 Min
Paletas de hielo arcoíris
10 Std.
Caldo siete mares (Baja California) TM6
1 godz. 10 min
Albóndigas en salsa de tomate con arroz
1 Std. 15 Min
Burritos
1 Std. 30 Min
Ejotes al vapor (200-300 g) en cestillo
25 Min
Caldo de pollo con fideos
35 min