Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de empanadas
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla, en mitades
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 100 g de jitomate cherry, en mitades
- 100 g de pimiento rojo, en piezas
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas, en rodajas
- 100 g de zanahoria, en piezas
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
Masa para empanadas
- 400 g de harina de trigo
- 1 cdita de sal fina
- 120 g de mantequilla, en cubos
- 1 huevo
- 110 g de agua
- 1 cdita de vinagre (opcjonalnie)
- agua, para pegar
- yema de huevo, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Campesina
2 Std. 10 Min
Empanaditas de jitomate y albahaca
1 Std. 20 Min
Bolitas de quinoa
1 Std.
Pastel de aceite de oliva y uvas
1 Std. 40 Min
Falafel
55min
Curry de papa (Ala hodi)
40min
Hotcakes de plátano y chispas de chocolate
30 Min
Hamburguesa de quinoa roja
40min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3 godz. 10 min
Pizza diavola
2 godz. 15 min
Pizza con arúgula y tomate seco
50 Min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1 Std.