Potaje de garbanzos con kale y gambones

Potaje de garbanzos con kale y gambones

4.8 346 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 700 g de gambones crudos enteros
  • 3 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 50 g de brandy
  • 800 g de agua
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 200 g de tomate troceado en conserva
  • 150 g de kale troceado (solo las hojas)
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 25.1 g
Kalorie 1147 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 11.9 g
Błonnik 8.6 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...