Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 600 g cipolle rosse, tagliate a metà in senso orizzontale
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di carote, pelate e a cubetti (1 cm circa)
- 200 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di origano secco
- 10 g di pangrattato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1hod. 5min
Frittata ai piselli con chutney di pomodoro
1 godz. 10 min
Peperoni ripieni
1hod. 5min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40 min
Pesto alle foglie di carota
10 min
Spiedini di frittata alle erbe
1 godz.
Costine marinate al finocchio e curcuma con cipolline
12h 55min
Sgombri all'agro
1h 45min
Cipolle al gratin
1 godz.
Porri in agrodolce al Varoma
30 min
Peperoni ripieni alla barese
55min
Insalata di pesce spada e pinoli
40 min