![Nackensteaks mit Estragon-Senfbutter Nackensteaks mit Estragon-Senfbutter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F90FB0B2-AB50-4A84-AB65-0B25764EC359/Derivates/42aa69e2-410d-4333-b271-dbdd672ac3e7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Estragon-Senfbutter
- 5 Stängel Estragon, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL körniger Senf
- 1 TL Senf
- ½ TL Zitronenschale
- ½ TL Meersalzflocken
- 4 - 5 Prisen Pfeffer, gemischt, frisch gemahlen
Nackensteaks
- 1300 g Wasser
- 2 TL Zitronensaft
- 4 Schweinenackensteaks, mariniert (à ca. 150 g)
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2306 kJ / 550 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammhüften mit Speckbohnen
1h 30 min
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5h 20min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 godz. 25 min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20 min
Schweinefilet auf Zucchini-Bulgur-Salat
1h 40 min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1h 30 min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 godz. 25 min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20 min
Kalbskoteletts Sous-vide
1 Std. 10 Min
Lammfilets mit Lavendel
13h
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3 Std. 50 Min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1h 30 min