
Urządzenia i Akcesoria
Żytnie podpłomyki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
płatków owsianych70 g
-
wody500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
miodu2 łyżki
-
oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni100 g
-
mąki żytniej200 g
-
mąki chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i dłoni380 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
mąka chlebowa ilość do oprószenia dłoni
-
olej
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
429.4 kcal /
1796.5 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
64.7 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
442 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska