
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g płatków owsianych
- 500 g wody
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 łyżki miodu
- 100 g oleju słonecznikowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
- 200 g mąki żytniej
- 380 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i dłoni
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
- mąka chlebowa, ilość do oprószenia dłoni
- olej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pamoczka grodzieńska
5 min
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Tortille
1 godz. 15 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min