Żytnie podpłomyki

Żytnie podpłomyki

4.7 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • 70 g płatków owsianych
  • 500 g wody
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g)
  • 2 łyżki miodu
  • 100 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
  • 200 g mąki żytniej
  • 380 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i dłoni
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
  • mąka pszenna chlebowa ilość do oprószenia dłoni
  • olej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 442 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1796.5 kJ / 429.4 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 64.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...