
Urządzenia i Akcesoria
Żytnie podpłomyki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
płatków owsianych70 g
-
wody500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
miodu2 łyżki
-
oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni100 g
-
mąki żytniej200 g
-
mąki chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i dłoni380 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
mąka chlebowa ilość do oprószenia dłoni
-
olej
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
429.4 kcal /
1796.5 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
64.7 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
442 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paleo nachos
45 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Burgery z łososia
50 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Żytnie chlebki z bananem
1 godz. 55 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min