Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di nocciole sgusciate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di latte intero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto radicchio e noci
10 min.
Pesto di robiola al sapore di mare
10 min.
Salsa ricotta, basilico e miele
15min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10 min.
Pesto di mandorle e menta
20 λεπτ.
Mezze maniche con noci, gorgonzola e fichi secchi
30 λεπτ.
Pesto di mandorle
10 min.
Pesto di pomodori secchi
10 min.
Pesto di carote e noci
10 min.
Pesto di ricotta e noci
10 min.
Pesto di pistacchi e speck
20 λεπτ.
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min.