Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di nocciole sgusciate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di latte intero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di rucola
10min
Pesto di ricotta e noci
10min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35min
Pesto di pistacchi e speck
20min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30min
Maltagliati di grano saraceno con salsa alle noci
50min
Pesto di carote e noci
10min
Pesto di mandorle e menta
20min
Pesto di mandorle
10min
Pesto di pistacchi
10min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto alla siciliana
15min