Wersje kompatybilne
Maltagliati di grano saraceno con salsa alle noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maltagliati
- 200 g di grano saraceno
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 3 uova da 60 g
- 20 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
Salsa alle noci
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di gherigli di noci
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 1 pizzico di timo secco
- 100 g di ricotta fresca scolata dal siero
- 100 g di latte
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1969.2 kJ / 470.7 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30 Min
Risotto alle more
40 Min
Rosette al radicchio
2 Std.
Turbantini allo speck con risotto alle erbe
50 Min
Spatzle con burrata e carciofi
50 Min
Pesto alle erbe aromatiche
10 Min
Lasagne valtellinesi
2 Std.
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 Std. 20 Min
Pesto di nocciole
10 Min
Pansoti in salsa di noci
2 Std.
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Risotto con zucca Kabocha e salvia
35min