Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patè di asparagi
- 300 g di asparagi verdi a tocchetti (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 2 scalogni a metà
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
-
2
rametti di timo fresco, le foglioline lavate
lub 1 pizzico di timo secco - 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di succo di limone
Canapè
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 250 g di latte
- 50 g di acqua
- 30 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 0
- 300 g di farina manitoba
- 40 g di burro a pezzi
- 10 g di sale
- farina tipo 0 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 492.3 kJ / 117.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Mazzancolle su salsa yogurt e pomodorini confit
2h 10min
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1h 10min
Salsa peperoni rossi e mele
35min
Achcharu (verdure sottaceto)
40min
Vinaigrette orientale al coriandolo
10min
Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle
3h 30min
Salsa inglese al ribes
20min
Dolce all'ananas in vasetto al vapore
1 Std. 5 Min
Budino agli agrumi
3h 15min
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
40min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1h 50min
Purè di patate e barbabietola
50min