Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cannoli
- 90 g di zucchero
- 2 uova
- 90 g di burro
- 100 g di latte
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 450 g di farina tipo 00
Crema chantilly
- 200 g di latte
- 1 uovo
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 50 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 289.5 kJ / 69.2 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema mascarpone al limone senza uova
10min
Cannolo scomposto
3h
Pan di Spagna
1h
Panna montata
10min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55 min
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5h 30min
Mattonelle con crema di ricotta
8h 50min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Crema chantilly
35min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Bignè con crema pasticcera
3h
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min