Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ g di gelatina in fogli (1,9 g l'uno)
- 400 g di acqua + q.b.
- 10 uova di quaglia
- ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 2 cucchiai di erbe aromatiche fresche miste (cerfoglio, basilico, erba cipollina ecc.), a pezzettini
- 20 pezzettini di peperone rosso
- scorza di limone (senza la parte bianca) q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 274 kJ / 65 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Salsa olandese
30 Min
Zabaione
15 Min
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
45min
Brandada di baccalà alla portoghese
1h 30min
Meringhe al caramello con crema inglese
30 Min
Filetto di maiale con crauti e purè di patate
1h 10min
Gazpacho di frutta e verdura con salmone marinato (di Sebastiano Rovida)
18 Std. 25 Min
Merluzzo in salsa aioli
1h
Pere al vino rosso
3 Std. 20 Min
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1h
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30min