Pere sciroppate al cacao e amaretto

Pere sciroppate al cacao e amaretto

4.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 3 chiodi di garofano
  • 1 stecca di cannella
  • 4 pere Williams sbucciate, a metà e private del torsolo
  • 30 g di amaretti
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di liquore all'amaretto
  • 20 g di zucchero di canna
  • 20 g di cacao amaro in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.6 g
Kalorie 1339 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 20.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 52.5 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...