Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g di ceci bianchi lessi sgocciolati
lub 240 g di ceci in scatola sgocciolati - 510 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 150 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di farina tipo 0
- 150 g di pancetta di maiale a cubetti
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di lenticchie
50 min
Bastoncini di farina di ceci all'aglio
1h 10min
Focaccia alla farina di farro
2hod. 30min
Focaccia sarda ai pomodori (Fogazza cun tamatiga)
3h
Focaccia alle olive
2hod.
Focaccia al rosmarino
2hod. 30min
Girelle integrali al tonno e ceci
8h
Focaccia al farro farcita
3 godz. 45 min
Spighette al kamut
3h 55 min.
Pizza bianca alla ligure
1hod. 45min
Focaccia ai ceci e verdure al curry
1h 5min
Focaccia ai cereali
2óra 5p