Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g di ceci bianchi lessi sgocciolati
lub 240 g di ceci in scatola sgocciolati - 510 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 150 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di farina tipo 0
- 150 g di pancetta di maiale a cubetti
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farinata di ceci (vegan)
2h
Focaccia ai ceci e verdure al curry
1h 5 min
Farina di cereali o legumi
5min
Burger di fagioli e feta
1h 35min
Torta salata di bietole
1h
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min
Sformato di fagioli dell'occhio
50min
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Tortino di lenticchie
50min
Pagnotte banana e segale
1 Std. 50 Min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Polpette di ricotta
50min