![Bitterballen Bitterballen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/364d0f265f38e66f4549b746c1dd9c32/Derivates/845fa8930920a2fdbdb48e31a1a3d5b59675ed95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindersteak
- 1300 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 500 g Rinderhüftsteak
- 20 g Butter, kalt
- 1 Zweig Rosmarin
- 2 Zweige Thymian
Bitterballen und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 50 g Butter, in Stücken
- 70 g Mehl
- 200 g Rinderfond
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 50 g Gouda, in Stücken
- 1 Eigelb
- 3 Eier, verquirlt
- 200 g Paniermehl
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 282 kJ / 67 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Coleslaw
10min
Café-de-Paris-Butter
4h 10 min
Chorizo-Patties
1h 25 min
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 min
Wassermelone am Stiel
1 Std.
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Zitronen-Granita
13h
Bitterballen
3 godz. 45 min
Peperoni-Apfel-Konfitüre
45 Min
Rindfleischsuppe
40 min
Schinken-Ziegenkäse-Kroketten
9 Std. 20 Min
Gratinierte Jakobsmuscheln
25 min