Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindersteak
- 1300 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 500 g Rinderhüftsteak
- 20 g Butter, kalt
- 1 Zweig Rosmarin
- 2 Zweige Thymian
Bitterballen und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 50 g Butter, in Stücken
- 70 g Mehl
- 200 g Rinderfond
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 50 g Gouda, in Stücken
- 1 Eigelb
- 3 Eier, verquirlt
- 200 g Paniermehl
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 282 kJ / 67 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Salsa
15min
Rot gebeizter Lachs mit geschmortem Wintersalat und Orangen-Chutney
24h
Menü: Boeuf Bourguignon und warmer Zitronenpudding mit Zitronensirup
2 godz. 20 min
Café-de-Paris-Butter
4 godz. 10 min
Sauce Rouille
25 min
Chorizo-Patties
1j 25 menit
Thai-Entenbrust mit Curry-Nudeln
1j 30 menit
Caesar-Salat mit Hähnchenbrust
3h 15min
Bacon-Chicken-Pops mit Whisky-Chutney
1 Std. 45 Min
Königsberger Klopse vom Kalb
1j
Reibekuchen-Pizza mit Roastbeef
1j
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1j