Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous-vide gegarter Schweinebauch mit Kartoffel-Endivien-Stampf
TM6

Sous-vide gegarter Schweinebauch mit Kartoffel-Endivien-Stampf

4.7 (26 ocen)

Składniki

Schalotten-Vinaigrette

  • 50 g Schalotten
  • 60 g Balsamico, hell
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • ½ TL Zucker
  • 1 TL Honig
  • 15 g Pflanzenöl

Schweinebauch und Sauce

  • 2 TL Kümmelsamen
  • 2 TL Korianderkörner
  • ½ TL Zimt
  • 1 TL Chiliflocken
  • 1 Sternanis
  • ½ TL Thymian, getrocknet
  • ½ TL Knoblauchpulver
  • 1 TL Zwiebelpulver
  • 10 g Meersalz
  • 5 g Zucker
  • 1 TL Pfeffer
  • 1250 g Wasser
  • 30 g Zitronensaft
  • 600 g Schweinebauch, ohne Knochen, mit Schwarte, am Stück, in 4 Stücken (à 150 g)
  • 2 EL Öl
  • 10 g Speisestärke
  • 50 g Sweet-Chili-Sauce
  • 1 TL dunkle Sojasauce

Kartoffel-Endivien-Stampf

  • 700 g Wasser
  • 4 ½ TL Salz
  • 750 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (ca. 2 cm)
  • 150 g Endiviensalat, grob zerzupft
  • 200 g Milch
  • 2 EL Öl zum Braten
  • 100 g Butter, in Stücken
  • ¼ TL Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
5499 kJ / 1314 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz
113 g
Tłuszcz nasycony
44 g
Błonnik
7.4 g
Sód
4077 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy