Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g queijo emmental
- 100 g queijo cheddar
- 1500 g água
- 35 g azeite
- 2 c. chá de sal
- 400 g massa tipo penne
- 80 g bacon em fatias s/ o courato
- 150 g alho-francês cortado às rodelas
- 100 g ervilhas descongeladas
- 6 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2286 kJ / 546.4 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1008.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com curgete e bacon
40min
Penne com molho de tomate e chouriço
25 Min
Massa com chouriço e feta
35min
Linguine com ervilhas e fiambre
35min
Esparguete à carbonara
30min
Lasanha de chouriço e salsicha
1 godz. 5 min
Caçarola de bacon e alho-francês
1 Std. 15 Min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40min
Risoto de linguiça e ervilhas
30min
Empadão de fiambre
1 Std.
Massa da quinta
40min
Massa com fiambre, presunto e milho
50min