Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. sopa de sementes de abóbora
- Azeite q.b. p/ saltear
- 30 g azeite
- 600 g alho-francês cortado em pedaços
- 500 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de noz-moscada
- 300 g leite magro
- 15 g farinha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 570.8 kJ / 136.4 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 54.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35min
Sopa de alho-francês
40 min
Creme de alho
1h 10min
Creme de curgete
40 min
Creme de ervilhas e rúcula
45 min
Creme de couve-flor
45 min
Creme de batata-doce e curgete
40 min
Creme de couve-flor e manjericão
45 min
Creme de curgete e abóbora
50min
Creme de agrião e curgete
35min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de abóbora e hortelã
40 min