Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g peito de peru cortado em tiras
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- ½ limão, só o sumo
- 1500 g água
- 25 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 500 g massa tipo linguine verde
- 100 g cebola
- 15 g manteiga
- 2 c. sopa de vinho do Porto
- 400 g cogumelos frescos cortados em lâminas
- 400 g natas
- 1 c. chá de mostarda
- Cebolinho picado q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2736 kJ / 654 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne com frango e béchamel carilado
45 min
Massa com frango e orégãos
30 min
Gratinado de bolonhesa
1h
Massa com frango e tomate seco
45 min
Linguini com bacon e camarão
35 min
Tagliatelle com salmão
35 min
Tagliatelle com frango de ervilhas
40 min
Massa cremosa de salmão e alho-francês
35 min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1h 5min
Penne de frango caprese
35 min
Linguine com camarão, cogumelos e espargos
35 min
Strogonoff de peru com molho de café
25 min