Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 4 lombos de salmão (500 g aprox.)
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 100 g alho-francês cortado em juliana
- 100 g curgete cortada em juliana
- 100 g cenoura cortada em juliana
- 120 g cebola roxa cortada em rodelas
- 1 lima cortada em rodelas
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1753 kJ / 424 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35min
Filetes de peixe com legumes em papelote
1 Std. 10 Min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Papelotes de salmão com cuscuz com tomate seco
35min
Salmão ao vapor com puré de cenoura
40min
Arroz com salmão a vapor
30min
Dourada com manjericão
40min
Papelotes de bacalhau e legumes com batatinhas
1小时
Robalos com feijão-verde
30min
Filetes de linguado com molho de tomate e manjericão
40min
Robalo a vapor com molho de lima
35min
Lombo de salmão em papelote com puré de batata com espinafres
40min