![Fondue savoyarde à la tomate Fondue savoyarde à la tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2CAE8040-315E-4E3C-89FE-C215F8F45273/Derivates/88beeee5-8a8d-42d5-9971-bc229d556902.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de tomme de Savoie, coupée en morceaux
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 200 g de beaufort, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 300 g de coulis de tomates nature, type Tomacouli
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pain rassis, coupé en cubes (2 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4421 kJ / 1057 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 95.8 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 Min
Rouleaux de printemps au chèvre frais
40 Min
Velouté de céleri à la poire et aux noix
50 Min
Gâteau de pâtes all'arrabbiata
1h 35min
Soufflé au beaufort et aux noisettes
45 Min
Fondue suisse moitié-moitié
30min
Flammenküche au poireau
1h 40min
Œufs à la mexicaine et au guacamole
30min
Tarte fine feuilletée à la tomate
50 Min
Pizzettes escargot
40 Min
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40 Min
Flammekueche
1h 50min