Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de tomme de Savoie, coupée en morceaux
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 200 g de beaufort, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 300 g de coulis de tomates nature, type Tomacouli
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pain rassis, coupé en cubes (2 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4421 kJ / 1057 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 95.8 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté lorrain
15hod. 30min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15 min
Risotto au vin rouge
45min
MAI - Oeufs à la florentine à l'ail des ours - Nicolas Gautier
1h
Glace au sirop d'érable
6 Std. 15 Min
Fondue savoyarde
25 min
Bibeleskaes alsacien
25 min
Croûte au fromage d'abondance
45min
Risotto aux raisins et gorgonzola
40min
Vin chaud alsacien de Noël
40min
Fondue savoyarde
15min