Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia

Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia

4.3 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Torta agli amaretti
  • 100 g di burro + q.b.
  • 100 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 80 g di amaretti duri a pezzi
  • 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 100 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 5 uova
  • 2 cucchiai di liquore all'arancia (opcjonalnie)
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Bagna all'arancia
  • 100 g di acqua calda (non bollente)
  • 30 g zucchero
  • 5 cucchiai di liquore all'arancia
Copertura al cioccolato
  • 150 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
  • 100 g di burro a pezzi
  • amaretti morbidi a piacere
  • scorza di arancia candita a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 69.9 g
Kalorie 1841 kJ / 440 kcal
Tłuszcz 27.7 g
Węglowodany 39.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...