Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 400 g di farina tipo 00
- 70 g di burro morbido, a pezzi
- 40 g di Alchermes
- 70 g di liquore all'anice
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 150 g di albumi
- codette colorate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1944.7 kJ / 464.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 min
Confettura di more
45 min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Pizza di pasqua dolce
3h
Castagnole
1h 20min
Torcolo di San Costanzo
5sa 30 dk
Torta al testo
1h
Tozzetti
1h 30min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Fave dei Morti
55 Min
Crescia al formaggio
3h 10min
Ciambelline al vino rosso
1h