Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di cipolla rossa a pezzi
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di uvetta
- 180 g di vino bianco
- 120 g di olio di oliva
- 12 g di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 138 kJ / 33 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Primosale
4h 45min
Taralli al verde
1h 20 min
Il pane di Altamura
4h
Ricotta
5h 30min
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1h 30min
Bretzel (di Luca Montersino)
3h
Ciriola romana
10u. 50min
Taralli alla pizzaiola
45min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Friselle
4h
Taralli pugliesi
1h 15 min
Focaccia barese
2h 55min