Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di cipolla rossa a pezzi
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di uvetta
- 180 g di vino bianco
- 120 g di olio di oliva
- 12 g di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 138 kJ / 33 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli pugliesi
1 godz. 15 min
Taralli con farina di mandorle, rosmarino e olive
1h 40 min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Tarallini al latte
3 Std. 10 Min
Taralli al verde
1 Std. 20 Min
Sasanelli gravinesi
45 min
Pizza romana scomposta
3 Std. 20 Min
Taralli sugna e pepe
4 godz.
Taralli alla pizzaiola
45 min
Focaccia pugliese
1 godz. 10 min
Pasticciotti leccesi
1 godz. 15 min
Focaccia barese
2 godz. 55 min