Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte al limone
- 80 g di olio di semi di girasole + q.b. per oliare
- 250 g di zucchero semolato
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza e il succo
- 4 uova (circa 53-63 g l'una)
- 240 g di farina bianca istantanea
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 130 g di yogurt greco
- 80 g di olio di semi di girasole
Lemon curd
- 110 g di zucchero semolato
- 1 - 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza e il succo
- 80 g di burro morbido, a pezzi
- 3 tuorli d'uovo
- 1 uovo
Meringata
- 3 albumi
- 140 g di zucchero semolato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piccole pavlove con mousse al caramello
3h
Whoopie al caffè
2h
Torta di crêpes tiramisù
6 godz. 30 min
Crema mousseline
1h
Salatini di Halloween
2h
Glassa di zucchero
10min
Cupcake al tè verde
1h 30min
Naked cake al cioccolato
4h
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2h 30min
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2h
Torta di limone destrutturata
40min
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15 min