Wersje kompatybilne
Cremige Kidneybohnen-Kokos-Suppe mit Tortilla-Chips
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 gelber Paprika (ca. 200 g), in Stücken
- 2 Frühlingszwiebeln, klein, in Ringen
- 15 g Öl
- 225 g Kidneybohnen, aus der Dose, abgetropft
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- ½ TL Cajun-Gewürzmischung (siehe Tipp)
- 1 TL Salz, etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 4 Weizentortillas
- Olivenöl zum Beträufeln
- ½ Limette
- 250 g Kokosmilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2576 kJ / 615 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chai Latte Sirup
50 min
Flotter Kokos-Linsen-Eintopf
25 Min
One Pot Pasta mit zitronigem Pesto und grünem Gemüse
35 Min
Nasi Goreng mit Ei und Erdnusssauce
45 Min
Huhn Tinga
40 Min
Corn Chowder (Amerikanische Maissuppe)
35 Min
Erdnuss-Suppe
40 Min
Orientalische Maissuppe
30 Min
Orangeroter Aivar-Hummus
1h 15min
Spicy Polenta mit RUPP Cheddar Chili
30 Min
Erdnuss-Suppe
30 Min
Vegane Bananen Curry Suppe
30 Min