Butternusscreme mit Ofengemüse

Butternusscreme mit Ofengemüse

4.6 83 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Butternusskürbis geschält, in Stücken (4 cm)
    900 g
  • Salz
    3 TL
  • Olivenöl
    30 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 - 2 TL
  • Karotten in Stücken (4 cm)
    300 - 400 g
  • Pastinaken in Stücken (4 cm)
    300 - 400 g
  • Essig
    10 g
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Karfiol in Stücken (3-4 cm)
    400 - 500 g
  • Kartoffeln in Spalten
    300 - 400 g
  • frische Kräuter, gemischt z.B. Dille, Petersilie, Basilikum, Thymian
    1 Bund
  • Zitronensaft
    40 g
  • Dijon-Senf
    20 g
  • Hanföl
    30 g
    30 g Leinöl
  • Honig
    20 g
  • Butter
    60 g
  • Feta in Würfeln (1 cm), siehe Variation
    250 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen (opcjonalnie)
    2 - 3 Prisen
  • Zitronenschale, gerieben (opcjonalnie)
    1 - 2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 491 kcal / 2053 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 1663 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...