Urządzenia i Akcesoria
Spanische Erdäpfeltortilla
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
rote Spitzpaprika in Stücken150 g
-
Zwiebeln geviertelt150 g
-
Wasser500 g
-
Erdäpfel festkochend500 g
-
Eier6
-
Petersilie Blättchen abgezupft½ Bund
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Muskat, gemahlen2 - 3 Prisen
-
Olivenöl2 EL
-
Butterschmalz2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
1367 kJ /
326 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILLEN
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Quiche mit Ofenpaprika
2h
Paprika-Feta-Tarte
1h
Tomatentarte à la Provence
55min
Linsen-Moussaka
2h 20min
Paprika-Oliven-Tortilla
1h 20min
Bunte Paradeiser-Quiche
1h 30min
Gewürzlinsen mit RUPP Enzian
40min
Mit Kichererbsen gefüllte Paprika und Bulgur (vegan)
35min
Belugalinsen-Lasagne
3h 35min
Polentaschnitten mit Gemüse
45min
Bunte Ofen-Tortilla
1h 10min
Polenta mit Spinat und Käse
1h