Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 170 g de lait
- 110 g de sucre
- 400 g de farine, et un peu pour fariner
- 1 œuf
- 10 g de sel
- 80 g de beurre, coupé en dés
- 1 c. à café d'huile neutre
- 3 pommes (450 g)
- 80 g de cassonade
- 90 g de beurre
- 5 c. à café de cannelle en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2187 kJ / 523 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4h 20min
Rouleaux à la cannelle
2h 15min
Buns à la cannelle
3 godz. 40 min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Babka chocolat-caramel
3 Std.
Couronnes de Pâques
3h 45min
Babka choco-noisettes
2h 55min
Buns à la cannelle
5h
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min
Kringle (Estonie)
2h 40min
Scones anglais
30min
Muffins gourmands aux myrtilles
35min