Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle

Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle

4.8 358 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
8 parts

Składniki

  • 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 170 g de lait
  • 110 g de sucre
  • 400 g de farine et un peu pour fariner
  • 1 œuf
  • 10 g de sel
  • 80 g de beurre coupé en dés
  • 1 c. à café d'huile neutre
  • 3 pommes (450 g)
  • 80 g de cassonade
  • 90 g de beurre
  • 5 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 jaune d'œuf
  • 50 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8 g
Kalorie 2187 kJ / 523 kcal
Tłuszcz 71 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...