Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di fegatini di pollo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 100 g di vin santo
- 50 g di brodo vegetale (opzionale)
- 30 fette di pane tipo toscano
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 20 g di pasta di acciughe
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 371 kJ / 89 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Schiacciata fiorentina
50min
Pappa al pomodoro
35min
Crostini con crema di milza
1 Std.
Lampredotto
1 Std. 20 Min
Bozza pratese
2h 45min
Pici all'aglione
1 Std. 25 Min
Schiacciata con l'uva
2h
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Pan co' Santi
7h
Peposo toscano
1 Std. 30 Min
Paté di fegatini
30min
Castagnaccio
1 Std.