Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di fegatini di pollo, lavati e a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di vin santo o Passito
- 2 acciughe sotto sale, dissalate
- 15 g di capperi sott'aceto
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Pappa al pomodoro
35min
Peposo toscano
1h 30min
Schiacciata con l'uva
2h
Schiacciata fiorentina
50min
Crostini con crema di milza
1h
Castagnaccio
1h
Lampredotto
1 Std. 20 Min
Schiacciata con l'uva
2h
Pan co' Santi
7h
Crostini con fegatini di pollo
40min
Pici all'aglione
1h 25min