Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 100 g azeite
- 800 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 pitada de pimenta
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- Colorau q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 276 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Laços com carne picada e linguiça
45 min
Salada de feijão-frade e bacalhau
30 min
Orzo com atum, ervilhas tortas e molho de manjericão
45 min
Salada de frango e camarão com couve
20min
Salada russa de bacalhau
55 min
Bacalhau à Gomes Sá
1h 30 min
Feijão branco com lulas e chouriço
45 min
Bacalhau de cebolada e broa
1h
Peru estufado com feijão preto
35 min
Lombos de pescada com migas de nabiça e feijão-frade
30 min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45 min
Bacalhau com grão e broa
45 min