Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 100 g azeite
- 800 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 pitada de pimenta
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- Colorau q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 276 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Salada-russa
50min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Arroz de tomate
30min
Feijão branco com lulas e chouriço
45min
Feijoada de tamboril e camarão
30min
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45min
Bacalhau à Gomes Sá
1 Std. 30 Min
Arroz de peixe
55 min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40min
Lombos de pescada com migas de nabiça e feijão-frade
30min