Wersje kompatybilne
Bifinhos de vaca com cogumelos, bacon e castanhas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- 200 g castanhas congeladas
- 600 g carne de vaca cortada em tiras (vazia ou lombo)
- Farinha q.b. p/ panar
- 50 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g bacon em tiras
- 100 g molho de soja
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 200 g cogumelos frescos laminados
- 30 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de gengibre fresco ralado
-
100
g natas
lub 100 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango com molho de leitão
1 Std.
Frango assado com laranja e arroz árabe
1 Std.
Rojões com castanhas
2 godz. 40 min
Bacalhau com vinho do Porto
45 Min
Carne de porco à alentejana
2h 30 min
Vitela com molho de laranja
40 min
Peru estufado com feijão preto
35 Min
Arroz de frango com bacon e couves-de-bruxelas
1 Std. 30 Min
Surpresas de peru
45 Min
Bifinhos rápidos
25 Min
Vitela à americana
1h 20min
Frango de cebolada à angolana
30 Min