Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g curgete
- 40 g mistura de ervas aromáticas frescas (coentros, cebolinho, salsa, hortelã, etc.)
- 300 g queijo Gorgonzola cortado em pedaços
- 700 g bifes finos de peru (6 unid. aprox.)
- 1 pitada de pimenta
- Azeite q.b. p/ untar
- 1000 g água
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 300 g arroz agulha
- 100 g leite
- 40 g farinha
- 1 c. chá de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2216 kJ / 530 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombo de pescada com crosta de pão e cuscuz
45 Min
Rolos de peru com recheio de queijo e arroz
1 Std.
Linguine com molho de cogumelos e peru
50 Min
Filetes com molho de mostarda com batatinhas novas e ovos escalfados
50 Min
Rolos de porco com espinafres
55 Min
Fricassé de pescada
1 Std. 10 Min
Strogonoff de vitela e espinafres com massa
1 Std. 10 Min
Strogonoff de vitela com legumes
40 min
Tagliatelle com peru e ervilhas
1 Std.
Pescada no forno
50 Min
Strogonoff de peru com molho de café
25 Min
Guisado cremoso de peru com bacon e alho-francês
35 Min