Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 50 g alho-francês cortado em pedaços
- 1 - 1 ½ c. chá de açafrão-da-índia
- 35 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 1200 g água
- 500 g filetes de pescada
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 350 g esparguete
- 120 g iogurte natural
- 10 g coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1530.3 kJ / 365.8 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 650.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de açafrão com peru
40 min
Salmão com arroz de coentros
25 min
Massada de lulas
35 min
Salada de fusilli com calamares
50 min
Atum ao vapor com molho de tomate feijão-frade
25 min
Arroz de peixe
55 min
Pota à americana
40 min
Filetes com espargos e arroz de açafrão
30 min
Arroz de pescada com alho-francês
35 min
Frango a vapor com arroz de ervilhas
50 min
Massa com salmão e espinafres
40 min
Arroz de coco e lima com filetes de peixe-espada
25 min