Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 300 g tomate cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 400 g feijão-branco cozido escorrido
- 300 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 800 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 150 g cardos s/ folhas (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 753.6 kJ / 180.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 639 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de couve e batata
50 min
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Sopa de legumes com trigo sarraceno
40 min
Sopa de alho-francês
40 min
Sopa de cevada dos Grisões
55 min
Sopa gratinada de feijão e cebola
45 min
Sopa de brócolos e queijo
40 min
Sopa de bacalhau
40 min
Sopa de sabores de Inverno
50 min
Caldo-verde de feijão branco
40 min
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Sopa de tomate e repolho
50 min