Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g queijo parmesão
- 100 g chalota cortada em metades
- 20 g azeite
- 30 g whisky
- 200 g natas
- 20 g farinha
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- 3 pitadas de paprika fumada
- 350 g vieira com coral (12 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 4 doses
- Kalorie
- 6722.1 kJ / 1606.6 kcal
- Białko
- 92.4 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 112.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 59 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 2575 mg
Alternatywne przepisy
Vichyssoise com maçã verde
45 min
Salada mista com chucrute - TM6
15 menit
Costeletas de borrego em sous-vide com molho de hortelã
2h 45 min
Rosbife com batata-doce e molho remoulade
1h 30min
Mexilhões com pepino, pimento e hortelã
Brak ocen
Mexilhões com caril verde
25 min
Caçarola de batata-doce e marshmallow
1h
Tarte tatin de marmelos
1h 20min
Sopa de legumes à italiana (Ditalini) - TM6
Brak ocen
Mexilhões cremosos
40 min
Moscow mule
10 min
Bruschetta de espargos e ovos quentes
40 min