Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g queijo parmesão
- 100 g chalota cortada em metades
- 20 g azeite
- 30 g whisky
- 200 g natas
- 20 g farinha
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- 3 pitadas de paprika fumada
- 350 g vieira com coral (12 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 4 doses
- Kalorie
- 6722.1 kJ / 1606.6 kcal
- Białko
- 92.4 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 112.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 59 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 2575 mg
Alternatywne przepisy
Salada tailandesa com camarão e molho de amendoim
30min
Cogumelos recheados com bacon e alheira e arroz de grelos
45min
Tarte tatin
2h
Patê de atum, damasco e gorgonzola
10min
Pão de alecrim recheado
Brak ocen
Bacalhau gratinado no pão da Gi Granja
1h
Camarão salteado em molho de coco caramelizado
25min
Trifle de champanhe e morango
3h 40min
Bolos da sorte
30min
Tarte de maracujá
4 Std.
Bacalhau com feijão e grelos com crosta de broa e batatas no forno
1 Std. 35 Min
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h