Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 50 g azeitonas verdes s/ caroço
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 50 g miolo de noz
- 150 g requeijão
- 150 g queijo-creme
- 300 g presunto fatiado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 843.7 kJ / 201.7 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 710 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de frango com scones de milho
3h
Rolo de carne de frango à italiana
2 godz.
Tarte de arroz, ervilhas e presunto
1h 15min
Folhado de bolonhesa e espinafres
1 Std.
Salada japonesa de caranguejo fingido (salada kani) - TM5
15 Min
Menu: Pudim de carne com cogumelos, feijão-verde e arroz de couve-flor
45 Min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Salada de frango com queijo de cabra
1h 15min
Batatas recheadas
1 Std. 30 Min
Coxas de frango com puré de cenoura
8h 45min
Salmão com molho de alho-francês e batata
50 Min
Mini-lasanha de carne e ricota
1 Std.