Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g bacon cortado em tiras finas
- 80 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 600 g água
- 150 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 200 g canónigos
- 100 g natas
- 1 pitada de açúcar
- 1 ½ c. chá de sumo de limão
- 5 gotas de molho inglês
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 698.6 kJ / 167 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 284.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35 Min
Creme de couves - TM31
50min
Creme verde
30min
Creme de couves
50min
Creme de agrião e ervilhas
45min
Sopa da Avó
45min
Creme de batata-doce e curgete
40min
Creme de espargos com parmesão
30min
Creme de agrião e curgete
35 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Sopa de alho-francês e nabiças
45min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min