![Eton mess aux fruits rouges Eton mess aux fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6C4CEB0-647F-4871-B17B-64FA103E907E/Derivates/289f4d1f-8270-4cf6-90cf-c41186edcf7d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de fruits rouges frais variés
- 2 c. à soupe de miel
- 40 g de sucre en poudre
- ¼ de gousse de vanille
- 300 g de crème liquide entière
- 100 g de mascarpone
- 3 - 5 meringues (petites), en brisures
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1969 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake en deux cuissons, coulis de fruits exotiques
2h 45min
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4 godz. 15 min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Crêpes au kimchi et aux légumes
96 Std.
Soufflés glacés à la mangue
9 Std.
Mille-feuille de filo aux agrumes
2h
Pannacottas aux épices
4h 30min
Verrine de houmous au fromage blanc et crevettes
14h
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Eclairs aux fruits rouges
12sa
Cheesecake aux fruits d'été
3h 35 min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min