Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de fruits rouges frais variés
- 2 c. à soupe de miel
- 40 g de sucre en poudre
- ¼ de gousse de vanille
- 300 g de crème liquide entière
- 100 g de mascarpone
- 3 - 5 meringues (petites), en brisures
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1969 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3h 45min
Tartelette sans cuisson, saumon et aneth
1h 15min
Nectarines rôties, biscuits, coulis de fruits rouges
1 Std.
Entremets à la mousse de cassis
12h
Richard Toix - Saint-jacques en croûte d'algue et purée de topinambour au chocolat blanc
1 Std.
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25 Min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2h
Verrines marron et chocolat
20 min
Velouté de langoustines à la coriandre
1 Std.
Minirisottos safran et bacon, mousse de courgette
2 godz. 15 min
Pavlova aux fruits rouges
4h